ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si...
ZD. FORUM
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Tresenje in trzanje

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> BOLEZNI in VZROKI - zdravstvene težave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jerry2



Pridružen/-a: 12.10. 2011, 15:06
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 12 Okt 2011 15:50    Naslov sporočila: Tresenje in trzanje Odgovori s citatom

Star sem 42 let. Mesec dni se mi roke tresejo v spanju in potem ko se zbudim ponoči oz. preobračam po postelji. Zjutraj tremor izgine. Lahko se mi trese ena roka, obe ali pa še del prsnega koša med rokama.

Pred cca, 10 dnevi pa mi je začel trzati prst leve roke in to je trajao ves dan, tako da se je videla mišica med palcem in kazalcem, nato mi je trznil prst. Na mojo nesrečo sem "pogooglal" in naletel na bolezen ALS. Ne vem ali se mi samo zdi da je bilo zato ali ne, ker sem googlal takoj zjutraj, ampak ta dan mi je začelo trzanje po večjem delu telesa, na nekih 10-20 točkah. Prst mi je trzal večino dneva in se vmes malo umiril in naslednji dan prenehal. Zato mi je pa zelo trzala mišica roke pod ramo (biceps, triceps?) in mi tudi danes občasno. Prst in biceps sta dve točki, kjer sem razločno videl trzanje mišice, drugje so trzaji po en, dva, preden lahko pogledam je že mimo (morda jih imajo vsi ljudje, pa nismo pozorni, kaj vem).

Ker pa sem se tako prestrašil za ALS, samo štejel trzaje, ko se pojavi se mi zdi, da je to od propada nevronov. Dobil sem hudo tesnobo, da sem moral po pomirjevala (ki jih nikoli prej nisem jemal), ki pa ne pomagajo kaj zelo.

Pojavile so se mi še druge težave ponoči, kot je mravljinčenje ponavadi na strani mezinca in prstanca na eni ali drugi ali obeh rokah, zadnje dni imam tudi čez dan ene čudne električne občutke, kot bi me elektrificiralo oz. mravljinčilo, noga mi prehitro "zaspi" po večkrat na dan, kjerkoli sedim itd...

Psihično sem na dnu, ker sem se "samodiagnosticiral", da ne more biti to nič drugega kot ALS, ker priaja do trzanja. Najbolj prevalenten simptom je pa ta tremor nočni, ki je očitno vezan na stanje zavesti (spanje, zaspanost) in traja tudi najdlje časa, vsako noč. Sem neprespan, utrujen, izmučen, pregorel.

Na nevrologa bom moral kar nekaj časa čakati, jaz pa mislim samo na najslabše oz. ne vidim drugih možnosti, čeprav vem, da je lahko tudi multipla skleroza.

Nimam pa težav z govorom, razmišljanjem (razen v tem da samo na to mislim), vidom, koordinacijo. Čeprav imam neke čudne občutke tudi v nogah, me te ne bolijo, da se sprostim pretečem 4 km na dan ponavadi, to mi malo duševno pomaga.

Čeprav se mi že dozdeva, da imam na levi roki manjšo palčno mišico kot na desni (dominantni) in bi to lahko bila atrofija mišice, verjetno pri tem nisem objektiven. Posksil sem nekaj testov moči, malo je težko levo roko preskusiti, ker me palec in kazalec bolita že 5 mesecev (čakam revmatologa) in res težko prijemljem z levo roko. Pa vendar, stisnem v pest, ali pa s celo roko primem desno... iskreno nisem opazil, da sem kaj šibkejši, v nogah nisem, če lahko pretečem 8km naenkrat (sicer me potem bolijo noge, ampak vseeno). Roke pa, z levo težko prijemljem zaradi bolečine, desno, ki se tudi trese ponoči in imam tudi fascikulacije v njej pa ne opazim zmanjšanja moči, včeraj sem ventile na radiatorjih s ključem vijačil, ko sem odzračeval, tako da lahko rečem da ne, nisem opazil izgube mišične moči.

Vsak tresljaj roke ponoči in vsak "trz" mišice mi v glavi prebode kot da mi je mišica odmrla. Vem da sem v psihično slabem stanju in sem naročen čez 14 dni tudi k psihiatru za zdravljenje zdravstvene fobije, ki jo imam.

Vseeno me zanima, ker nič ne najdem na to temo, če ima kdo podobne težave ali vsaj kažejo na kaj se dogaja oz. kaj pomeni tremor ko spiš oz. takoj ko se zbudiš, potem pa izgine? Lahko trzaš še zaradi trugega razloga kot zaradi ALS?

Hvala najlepša, ne zamerite mojemu zmedenemu postu.

J

PS - Dva splošna zdravnika sta mi dejala, da so to vse skupaj zelo čudni in nenavadni simptomi in kažejo v vse smeri, kar pomeni, da ne kažejo nikamor konkretno. Ne vem kaj sicer to pomeni, a očitno vse skupaj ni tipično za ALS... ne vem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> BOLEZNI in VZROKI - zdravstvene težave Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group